Utskriftsalternativer:

Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg

Mengde6 porsjonerForberedelse25 minutterKoketid4 timerTilberedningstid4 timer 25 minutter

Ingredienser
 10 stk dadler
 2 stk epler
 0,50 dl vann
 1 ss sitronsaft
 1 ts vaniljepulver
 1 ts kanel
 ½ ts muskat
 ¼ ts salt
 500 gram gulrøtter (revet)
 80 gram kokosmel
 5 dråper stevia (kan droppes)
Glasur:
 150 gram cashewnøtter (bløtlagt minst 2 timer)
 1,20 dl kokosmelk
 2 ss sitronsaft
 15 dråper stevia (eller litt lønnesirup)
 ¼ ts salt
Instruksjoner
1

Miks sammen dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver i en food processor og miks til det er en relativt fin og jevn blanding.

2

Tilsett kanel, muskat og salt og miks sammen.

3

Riv gulrøttene, og legg dette i en stor bolle. (Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og bland sammen med gulrøttene.

4

Tilsett kokosmelet, og miks godt for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere.

5

Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter, og legg denne i fryseren i 3 timer. Resten av blandingen setter du kjølig.

6

Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur. Sett på nytt i fryser i 1 time.

7

Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen.

8

Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering).

Glasur:
9

Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia om nødvendig.

Næringsinnhold

Porsjonstørrelse 1 kake

Porsjoner 6


Mengde per porsjon
Kalorier 321Kalorier fra fett 162
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 18g28%

Mettet fett 8g40%
Transfett 6g
Natrium 276mg12%
Kalium 583mg17%
Karbohydrat (totalt) 43g15%

Kostfiber 12g48%
Sukker 22g
Protein 9g18%

Vitamin A 283%
Vitamin C 18%
Kalsium 14%
Jern 14%

* Prosentvis daglige verdier er basert på et kosthold på 2000 kalorier. Din daglige verdi kan være høyere eller lavere avhengig av kaloribehov.