Utskriftsalternativer:

Lettvint eplekake uten steking (rå)

Mengde1 porsjonForberedelse1 timeKoketid1 timeTilberedningstid2 timer

Ingredienser
Bunn
 175 gram solsikkekjerner
 ½ ts salt
 100 gram rosiner
Fyll
 2 stk epler
 1 stk nektarin (eller kun 3 epler, uten nektarin)
 60 gram (5-6 stk) dadler
 40 gram rosiner
 2 ss kokosolje
 1 ts kanel
 saft fra ½ sitron
Instruksjoner
Bunn:
1

Legg rosinene i vann et par timer, og hell av alt vannet.

2

Miks solsikkefrø, rosiner og salt i en mikser og miks sammen til en jevn blanding. Legg / trykk dette over i en form (jeg brukte en rund 18 cm form)

Fyll:
3

Del eplene, og fjern kjernen.

4

Bland sammen dadler, kanel, rosiner, to epler, nektarinkjøtt og kokosolje i en mikser og miks godt sammen.

5

Riv resten av eplene og rør inn sitronjus. Bland dette forsiktig inn i resten av fyllet.

6

Legg dette fyllet i formen, og sett kaken i kjøleskapet et par timer.

7

Serveres kald.