Utskriftsalternativer:

Ostekake med kanelkaramell

Mengde1 porsjonForberedelse45 minutterTilberedningstid45 minutter

Ingredienser
Bunn
 140 gram mandelmel
 ½ ts kanel
 ½ ts salt
 2 ss yaconsirup eller lønnesirup
 3 ss smeltet kokosolje
 noen ss vann (for å få deigen klissete)
Fyll
 115 gram cashewnøtter
 1,70 dl yoghurt (eller kokosmelk om du vil ha uten melk)
 3 ss kokosnektar (eller honning)
 2 ss sitronsaft
 ½ ts salt
 70 gram smeltet kokosolje
Glasur
 1 ss lønnesirup
 ½ ts kanel
Instruksjoner
1

Dekk en firkantet form (20x20 cm) med bakepapir.

2

Miks mandelmel, kanel og salt i en food processor.

3

Miks så inn lønnesirup og kokosolje. Tilsett litt vann hvis blandingen ikke er klissete.

4

Trykk deigen ut i formen med en skje eller gaffel. Sett kjølig/fryser.

5

Bruk en blender og miks godt sammen cashewnøtter, yoghurt, kokosnektar, sitronsaft og salt.

6

Sett ned hastigheten på lav, og tilsett kokosolje i en tynn stråle. Kjør så opp hastigheten noen sekunder.

7

Sett av 3-4 ss av denne blandingen til siden (skal brukes til glasur).

8

Hell resten over formen du satt i kjøleskap tidligere. Dunk formen i benken noen ganger for å få ut luftboblene i fyllet. Sett i fryser i ca 20 minutt.

9

Bland sammen yaconsirup og kanel og tilsett den delen av fyllet du satt til siden. Bland godt med en skje.

10

Hell dette forsiktig over kaken slik at den fordeler seg jevnt utover.

11

Settes i kjøleskap i noen timer, eller i fryser i 20-30 minutter før servering.

Næringsinnhold

0 porsjoner

Serving size