Jordbær/lime «ostekake»
En «ostekake» med jordbær og lime. For å gjøre det klart med en gang; dette er ikke en ostekake. Det er ikke ost i den, men den ligner på en ostekake og den smaker nesten som en vanlig ostekake…nesten.
En av hovedforskjellene er at denne «ostekaken» er en del sunnere enn en typisk ostekake du finner i vanlige kokebøker eller i butikken.
Jeg anbefaler at du bruker en liten til middels, rund kakeform. Jeg bruker en litt for stor i videoen under (hadde ikke noe annet liggende i huset), og da blir kaken litt lav. Men det gjør ingenting. Smaken blir den samme.
Putt alt i en blender, og miks til det er klissete (eventuelt miks godt for hånd).
Press alt i en rund kakeform, helst en liten/middels. Sett formen i fryseren mens du lager resten.
Miks smøret, kokossukkeret og honningen sammen med en mikser i ca 2 minutter. Tilsett egg og eggeplommer til det er en fin og jevn blanding.
I en annen bolle, legg i potetmel sammen med limejuice. Bland godt. Bland dette inn i den andre blandingen og miks i ca 1 minutt.
Hell blandingen over i en kjele, og la det småputre på lav varme til den begynner å tykne. Rør godt hele tiden. Ta så vekk kjelen fra kokeplaten.
Tilsett kokoskrem og kokosolje og rør dette forsiktig inn.
Ta ut formen fra fryseren, og tilsett denne blandingen i formen.
Press frosne jordbær ned i en sil, for å sile ut jordbær saften. Denne samles i en kopp. Du trenger ca ½ kopp. Jordbærene settes så til siden.
Tilsett potetmel i jordbærjuicen. Legg dette i en kjele, få et oppkok og la det småputre i ca 4 minutter til blandingen tykner. Rør hele tiden. Avkjøl.
Legg ferske jordbær sammen med de frosne. Hell over honning, slik at det blir et fint lag over jordbærene. La stå i ca 10 minutter.
Bland i lime og mint sammen med jordbærene. Bland så inn jordbærmiksen i kjelen (avkjølt).
Hell blandingen over kaken, og sett den i fryseren i ca 2 timer.
Servér.
0 porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
Putt alt i en blender, og miks til det er klissete (eventuelt miks godt for hånd).
Press alt i en rund kakeform, helst en liten/middels. Sett formen i fryseren mens du lager resten.
Miks smøret, kokossukkeret og honningen sammen med en mikser i ca 2 minutter. Tilsett egg og eggeplommer til det er en fin og jevn blanding.
I en annen bolle, legg i potetmel sammen med limejuice. Bland godt. Bland dette inn i den andre blandingen og miks i ca 1 minutt.
Hell blandingen over i en kjele, og la det småputre på lav varme til den begynner å tykne. Rør godt hele tiden. Ta så vekk kjelen fra kokeplaten.
Tilsett kokoskrem og kokosolje og rør dette forsiktig inn.
Ta ut formen fra fryseren, og tilsett denne blandingen i formen.
Press frosne jordbær ned i en sil, for å sile ut jordbær saften. Denne samles i en kopp. Du trenger ca ½ kopp. Jordbærene settes så til siden.
Tilsett potetmel i jordbærjuicen. Legg dette i en kjele, få et oppkok og la det småputre i ca 4 minutter til blandingen tykner. Rør hele tiden. Avkjøl.
Legg ferske jordbær sammen med de frosne. Hell over honning, slik at det blir et fint lag over jordbærene. La stå i ca 10 minutter.
Bland i lime og mint sammen med jordbærene. Bland så inn jordbærmiksen i kjelen (avkjølt).
Hell blandingen over kaken, og sett den i fryseren i ca 2 timer.
Servér.