Ostekake med bringebær

Ostekake med bringebær er godt, saftig og sunt. Denne ostekaken med bringebær er utrolig god og saftig. Igjen, dette er en ostekake uten ost. Jeg kaller den ostekake fordi den ser ut som en ostekake og konsistensen er akkurat som en ostekake. Fordelen med denne ostekaken med bringebær, er at den er langt sunnere enn de typiske kakene du kjøper i butikken.

Ostekake med bringebær er lett å lage. Du mikser først alt til bunnen. Det tar ca 1 minutt. Så mikser du alt til fyllet. Det tar ca 2 minutter. Og til slutt så mikser du to ingredienser som skal være på toppen. Det tar under 1 minutt. Det som tar tid med denne, er at den bør stå i fryseren noen timer før servering. Hvis ikke, så har den en tendens til å kollapse delvis.

Husk også at den bør stå i minst 10 minutter etter du tar den ut fra fryseren, slik at den blir litt mykere.

Jeg bruker en rundt springform på 15 cm når jeg lager ostekake med bringebær. Skal du bruke mindre form, så bør du redusere mengden i fyllet litt. Bruker du 18 cm, så må du nesten prøve deg frem med oppskriften under, og heller øke litt til neste gang hvis det er behov for det.

Mengde1 porsjonKategoriKake

Ingredienser
Bunn
 150 gram makadamianøtter
 6 stk dadler
 3 ss kokosmasse
  ts salt
Fyll
 7 dl cashewnøtter (bløtlagt i vann i 1 time på forhånd)
 1,50 dl sitronsaft
 1 dl honning, kokosnektar eller lønnesirup
 1 dl kokosolje, flytende
 1 ss vaniljeekstrakt
 (hvis nøttene ikke er bløtlagt på forhånd, må du muligens tilsette litt vann)
Topping
 200 gram frosne bringebær
 6 stk dadler

Instruksjoner
1

Miks makadamianøtter, salt og dadler i en kjøkkenmaskin. Miks godt.

2

Finn frem en rund kakeform (jeg bruker 15 cm), og dryss kokosmasse i bunnen.

3

Press så nøttemiksen du nettopp har mikset ned i formen.

4

Miks ingrediensene sammen i en blender, og tøm over bunnen.

5

Settes i fryser i en time.

6

Miks bær og dadler i en blender til det er helt silkemykt. Tøm det over resten av kaken (etter 1 time), og sett kaken tilbake i fryser.

7

Bør fryses i minst 2 timer før du kan servere den. Før servering bør den stå i ca 10-15 minutter.

Ingredienser

Ingredienser
Bunn
 150 gram makadamianøtter
 6 stk dadler
 3 ss kokosmasse
  ts salt
Fyll
 7 dl cashewnøtter (bløtlagt i vann i 1 time på forhånd)
 1,50 dl sitronsaft
 1 dl honning, kokosnektar eller lønnesirup
 1 dl kokosolje, flytende
 1 ss vaniljeekstrakt
 (hvis nøttene ikke er bløtlagt på forhånd, må du muligens tilsette litt vann)
Topping
 200 gram frosne bringebær
 6 stk dadler

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Miks makadamianøtter, salt og dadler i en kjøkkenmaskin. Miks godt.

2

Finn frem en rund kakeform (jeg bruker 15 cm), og dryss kokosmasse i bunnen.

3

Press så nøttemiksen du nettopp har mikset ned i formen.

4

Miks ingrediensene sammen i en blender, og tøm over bunnen.

5

Settes i fryser i en time.

6

Miks bær og dadler i en blender til det er helt silkemykt. Tøm det over resten av kaken (etter 1 time), og sett kaken tilbake i fryser.

7

Bør fryses i minst 2 timer før du kan servere den. Før servering bør den stå i ca 10-15 minutter.

Ostekake med bringebær
%d bloggere liker dette: