Bløtlegging av mat

En del nøtter inneholder enzymhemmere. Dette er stoffer som gjør at kroppen ikke klarer å ta opp næringen som finnes i de ulike matvarene. Noe næring blir tatt opp, men ikke nødvendigvis alt. Det gjør også at maten blir tyngre å fordøye for en vanlig menneskekropp.

For å fjerne disse enzymhemmerne, så må maten enten bløtlegges i syrlig miljø, eller bakes med surdeig. Siden de fleste ikke har tilgang på surdeig, så er bløtlegging i syrlig vann og litt salt det enkleste.

Bruk ca 1 ss salt til 500 gram nøtter og noen ss eddik eller sitrosaft i vannet du bruker.

Hvis du vil ha tørre nøtter etter du har bløtlagt de, så kan du dehydrere de tilbake til original tilstand. Ikke tørk de på for høy varme, da de fort kan bli stekt. En plass mellom 60-80 grader fungerer stort sett bra.

Hvis du skal oppbevare dehydrete nøtter en stund, så må de bli helt tørre, ellers så kan det utvikles mugg etter noen dager.

%d bloggere liker dette: