Slik starter du en matblogg: Trinn for trinn
Å starte en matblogg er ikke en enkel oppgave, men så lenge du brenner for mat og liker å bruke tid på matlaging, kan det være veldig enkelt. Alt du trenger er litt hengivenhet, interesse og litt veiledning.
Det er mange aspekter ved å bli matblogger, så det kan føles overveldende når du starter. Men ikke bekymre deg, vi har laget en trinnvis guide for å starte en blogg som er enkel å følge
Trinn 1: Begynn med å velge din matblogg nisje
Hvis du har problemer med å finpusse nisjen din, kan det være lurt å se på alle de forskjellige typene matblogger og se hva som resonerer med deg:
- Oppskriftsblogg (enkle oppskrifter for travle mennesker, helse- og treningsoppskrifter, raske oppskrifter, etc.)
- Bærekraftig kjøkken
- Trendy matblogger (veganske blogger, vegetariske blogger, glutenfrie blogger, paleo diettblogger, etc.)
- Matspesifikke blogger (italiensk, gresk, kinesisk, fransk, indisk osv.)
- Mat eller drikke smaker blogger
- Mat- og reiseblogger
- Blogger for matfotografering
Dette er bare noen av eksemplene du kan hente inspirasjon fra. Så vær kreativ, utforsk alle alternativene dine og finn en nisje som passer deg best.
Trinn 2: Velg bloggplattformen din
Heldigvis, hvis du vil lære å lage en matblogg, trenger du ikke å starte på nytt og først lære å kode. Det er mange plattformer som gjør det enkelt for deg å begynne å blogge. Se deg litt rundt og finn den som passer deg best.
Trinn 3: Tenk på et domenenavn
Å få domenenavnet ditt riktig er en av de viktigste tingene å drive en vellykket matblogg. Hvis du velger et tilfeldig navn, kan du skade bloggtrafikken din, rangere på søkemotorer, SEO-innsats, til og med bloggens omdømme.
Trinn 4: Velg din webhotellleverandør
Tenk på domenenavnet ditt som bloggens hjemmeadresse. Når noen leter etter deg, finner de deg der.
Hvis domenenavnet ditt er adressen din, er webhotellleverandøren bloggens hus. Det er stedet der bloggen din «bor» på nettet. Webhotellleverandører er selskaper som kan gjøre matlagingsbloggen din tilgjengelig på nettet. De tilbyr servere og datasentre og holder bloggen din koblet til internett.
Trinn 5: Velg matbloggtemaet ditt
Når du lærer å være matblogger, må du også lære å designe en matblogg. Dette starter med å velge riktig tema. Du vil ha noe som er visuelt tiltalende, intuitivt og brukervennlig, slik at leserne dine enkelt kan finne veien rundt på nettstedet ditt. Og du vil også ha noe som gir mening for din nisje.
Trinn 6: Opprette en innholdsplan
Hvis det er en ting internettbrukere elsker, er det konsistens. Bloggleserne dine vil vite hva de kan forvente av deg, og viktigst av alt – når de kan forvente det.
Trinn 7: Promoter matbloggen din
Når du har opprettet bloggen din og begynt å publisere, er det på tide å bygge publikum. Folk snubler ikke bare tilfeldig over matnettstedet ditt, så du må jobbe med å markedsføre bloggen din. Det er flere måter å gjøre det på:
- Markedsføring på sosiale medier
- Samarbeid med andre matbloggere
- Gjør bloggen din mobilvennlig
- Skrive innhold i lang form (2000 ord og mer)
Trinn 8: Tjen penger på matbloggen din
Til slutt er det på tide å høste fordelene med matbloggen din. Selv om du har bestemt deg for å lære å bli matblogger ganske enkelt fordi det virket interessant for deg, vil du sannsynligvis glede deg over pengeskapende aspektet av det.
- Publiser og selg dine egne kokebøker.
- Opprett en YouTube-kanal.
- Selg annonseplasser.