Eplemuffins med sjokoladefrosting (ingen steking)

Dette er muffins som smaker veldig godt, og som er langt sunnere enn «vanlige» muffins.

Disse muffinsene er myke, saftige og utrolig gode. Er du glad i sjokolade, så vil du absolutt elske disse.

cupcakes med sjokoladefrosting_2Bare en liten ting før jeg glemmer det; kokosmelet i oppskriften kan ikke erstattes med annet mel. Kokosmelet absorberer en del fuktighet, og det er viktig i mange oppskrifter. Hvis du enda ikke har kjøpt inn kokosmel til kjøkkenet ditt, så bør du gjøre det i dag.

Uansett, hvis du ønsker å erstatte andre ingredienser, så kan du fint gjøre det.

Lønnesirup: kokosnektar
Kakaopulver: karobpulver
Mandelmel: cashewmel eller annet nøttemel

Dette er kun eksempel, og du kan fint bruke annen søtning enn det jeg foreslår. Ønsker du å bruke vanlig hvitt sukker, så gjør gjerne det. Husk bare på at det ikke blir like sunt da.

Under finner du oppskrift på eplemuffins med deilige sjokolade på toppen. Denne krever absolutt ingen steking, og defineres som «rå».

Mengde1 porsjonKategoriMuffins / cupcakesVanskelighetNybegynner
Tilberedningstid15 minutter

Ingredienser
 2 dl eplesaus (1 kopp)
 1 dl lønnesirup (1/2 kopp)
 1 ½ ts vaniljeekstrakt
 ½ ts sitronjuice
 ¼ ts salt
 60 gram kakao (3/4 kopp)
 75 gram mandelmel (1 kopp)
 75 gram kokosmel (1 kopp)
Frosting
 2 stk avokado
 1 dl lønnesirup (1/2 kopp)
 1 ts vanilje
 2 ts sitronjuice
  ts salt
 35 gram kakao (1/2 kopp)

Instruksjoner
1

Eplesaus: miks epler og litt vann i en blender slik at det blir en saus.

2

Miks så eplesausen, lønnesirup, vanilje, sitronjuice og salt i en kjøkkenmaskin.

3

Tilsett kakao og miks videre.

4

Tilsett mandelmel og kokosmel og miks videre. Blandingen skal være litt tykk og fast.

5

Tilsett deigen i hver sin muffinsform / cupcakes-form og sett i kjøleskap.

Frosting
6

Miks i blender avokado, lønnesirup, vanilje, sitronjuice og salt.

7

Tilsett så kakao, miks godt.

8

Legg frostingen over formene.

9

Klar til servering!

Tips
10

Kan settes kjølig for å få de enda fastere og kaldere.

Ekstra bilde
11

Ingredienser

Ingredienser
 2 dl eplesaus (1 kopp)
 1 dl lønnesirup (1/2 kopp)
 1 ½ ts vaniljeekstrakt
 ½ ts sitronjuice
 ¼ ts salt
 60 gram kakao (3/4 kopp)
 75 gram mandelmel (1 kopp)
 75 gram kokosmel (1 kopp)
Frosting
 2 stk avokado
 1 dl lønnesirup (1/2 kopp)
 1 ts vanilje
 2 ts sitronjuice
  ts salt
 35 gram kakao (1/2 kopp)

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Eplesaus: miks epler og litt vann i en blender slik at det blir en saus.

2

Miks så eplesausen, lønnesirup, vanilje, sitronjuice og salt i en kjøkkenmaskin.

3

Tilsett kakao og miks videre.

4

Tilsett mandelmel og kokosmel og miks videre. Blandingen skal være litt tykk og fast.

5

Tilsett deigen i hver sin muffinsform / cupcakes-form og sett i kjøleskap.

Frosting
6

Miks i blender avokado, lønnesirup, vanilje, sitronjuice og salt.

7

Tilsett så kakao, miks godt.

8

Legg frostingen over formene.

9

Klar til servering!

Tips
10

Kan settes kjølig for å få de enda fastere og kaldere.

Ekstra bilde
11

Eplemuffins med sjokoladefrosting (ingen steking)
Start tidtaker for 15 Minutes
%d bloggere liker dette: