Hjemmelaget Tahini

Slik lager du hjemmelaget Tahini

Mengde1 porsjonKategoriIngredienser

 4 dl sesamfrø
 12 ss olivenolje (valgfritt)
 1 klype havsalt

Instruksjoner
1

Ha sesamfrøene i foodprosessoren. Vær tålmodig, det tar tid før de skiller ut sin naturlige olje og bli til smør.

2

Er du veldig utålmodig kan du tilsette litt olivenolje for å få fart på prosessen, i tillegg gir olivenoljen en god smak.

3

Når det har fått en silkemyk konsistens tilsetter du en klype salt og blander godt.

Alternativ
4

Hvis du ønsker det kan du først riste sesamfrøene. Ha dem da i en tørr stekpanne og rist dem på høy varme til de blir gylne. Pass på at de ikke brenner seg og så snart de er gylne, har du dem over i foodprosessoren og følger instruksjonene over fra punkt 1.

Ingredienser

 4 dl sesamfrø
 12 ss olivenolje (valgfritt)
 1 klype havsalt

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Ha sesamfrøene i foodprosessoren. Vær tålmodig, det tar tid før de skiller ut sin naturlige olje og bli til smør.

2

Er du veldig utålmodig kan du tilsette litt olivenolje for å få fart på prosessen, i tillegg gir olivenoljen en god smak.

3

Når det har fått en silkemyk konsistens tilsetter du en klype salt og blander godt.

Alternativ
4

Hvis du ønsker det kan du først riste sesamfrøene. Ha dem da i en tørr stekpanne og rist dem på høy varme til de blir gylne. Pass på at de ikke brenner seg og så snart de er gylne, har du dem over i foodprosessoren og følger instruksjonene over fra punkt 1.

Hjemmelaget Tahini
%d bloggere liker dette: