Kanelmuffins med yoghurt-krem

Her får du noen gode kanelmuffins med yoghurt-krem. For ikke så veldig lenge siden, så lagde jeg noe jeg kalte verdens beste kanelboller. Disse fikk jeg mye skryt av, så jeg tenkte jeg skulle prøve noe litt annerledes med kanel. Da ble det kanelmuffins.

Om du ikke vil ha yoghurt, så kan du bytte ut det med kokosmelk eller noe annet du foretrekker.

Dette er veldig enkelt å lage, og de trenger kun ca 8 minutter steketid. De passer perfekt til barna dine, om du ønsker et litt sunnere alternativ til vanlige muffins.

Mengde1 porsjonKategoriMuffins / cupcakesVanskelighetMedium
Tilberedningstid28 minutter

Ingredienser
 80 gram mandelmel (1 kopp)
 2 ss kokosmel
 ½ ts bakepulver
 ¼ ts havsalt
 5 ss smeltet kokosolje (1/4 kopp)
 35 ss yaconsirup eller lønnesirup (1/4 kopp)
 3 stk egg
 1 ts vaniljepulver
Kanel-glasur
 2 ss lønnesirup
 1 ss smeltet kokosolje
 1 ss kanel
Yoghurt-krem
 5 ss yoghurt, naturell (1 kopp)
 12 ss smør, mykt (1/3 kopp)
 1 ts vaniljepulver
 2 ss daddelsukker (1/4 kopp)

Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 175 grader celsius (350 F).

2

Miks sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt og vaniljepulver.

3

Miks så sammen i en annen bolle, kokosolje, yaconsirup og egg.

4

Miks begge blandingene sammen.

5

Legg dette over i muffins-former.

6

Miks sammen kanel-glasuren og putt dette over deigen i muffinsformene.

7

Stek i ovn på 175 grader i 8-10 minutter.

8

Miks sammen yoghurt-krem, sett kjølig, og legg dette på toppen når bollene er avkjølt.

9

Hvis kremen er flytende, så sett den kjølig til den stivner.

Ingredienser

Ingredienser
 80 gram mandelmel (1 kopp)
 2 ss kokosmel
 ½ ts bakepulver
 ¼ ts havsalt
 5 ss smeltet kokosolje (1/4 kopp)
 35 ss yaconsirup eller lønnesirup (1/4 kopp)
 3 stk egg
 1 ts vaniljepulver
Kanel-glasur
 2 ss lønnesirup
 1 ss smeltet kokosolje
 1 ss kanel
Yoghurt-krem
 5 ss yoghurt, naturell (1 kopp)
 12 ss smør, mykt (1/3 kopp)
 1 ts vaniljepulver
 2 ss daddelsukker (1/4 kopp)

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 175 grader celsius (350 F).

2

Miks sammen mandelmel, kokosmel, bakepulver, havsalt og vaniljepulver.

3

Miks så sammen i en annen bolle, kokosolje, yaconsirup og egg.

4

Miks begge blandingene sammen.

5

Legg dette over i muffins-former.

6

Miks sammen kanel-glasuren og putt dette over deigen i muffinsformene.

7

Stek i ovn på 175 grader i 8-10 minutter.

8

Miks sammen yoghurt-krem, sett kjølig, og legg dette på toppen når bollene er avkjølt.

9

Hvis kremen er flytende, så sett den kjølig til den stivner.

Kanelmuffins med yoghurt-krem