Kokoscookie
Kjeks med kokossmak smaker litt som kokosmakroner…bare enda bedre og sunnere.
Disse kjeksene med kokos ble til etter at jeg fant en oppskrift på kokomakroner. Jeg tenkte at disse fint kan bli noen hakk sunnere, og dermed var eksperimentet i gang.
Kokosmakroner er egentlig veldig enkelt. Det består av sukker/melis, egg, kokosmasse, smør og kanskje hvetemel. Hvetemelet kan fint erstattes med kokosmel. Smøret kan erstattes med kokosolje, og sukkeret kan reduseres og erstattes med f.eks kokossukker eller daddelsukker. Nå skal det sies at kokossukker og daddelsukker fortsatt er en type sukker, så ikke gå helt bananas selv om det er bedre enn vanlig hvitt sukker.
Vil du ha oppskriften uten egg, så kan du bruke ca 1-2 dl eplesaus istedet for egg. Eplesaus er epler som er most i en blender.
Blir ca 8-10 kjeks.
Hvis ovn: sett på 180 grader (kan også bruke dehydrator).
Miks sammen egg, kokossukker, smeltet olje og vanilje i en bolle.
Tilsett kokosmel og kokosflak og miks godt.
Klatt ut deigen som kjeks/boller på et stekebrett.
Ovn: 180 grader i ca 15 min. Se på de etter 10 minutt og vurder.
Dehydrator: 43 grader i ca 12 timer.
0 porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
Hvis ovn: sett på 180 grader (kan også bruke dehydrator).
Miks sammen egg, kokossukker, smeltet olje og vanilje i en bolle.
Tilsett kokosmel og kokosflak og miks godt.
Klatt ut deigen som kjeks/boller på et stekebrett.
Ovn: 180 grader i ca 15 min. Se på de etter 10 minutt og vurder.
Dehydrator: 43 grader i ca 12 timer.