Mandelkjeks med banan

Her får du noen særdeles enkle og gode kjeks som alle kan lage.

Disse kjeksene er gode og enkle. De er også sunne, og de lages på veldig kort tid. Det eneste som tar tid, er tørkingen / stekingen. Bruker du dehydrator, og skal tørke de på 43 grader, så er det greit å gjøre det over natten.

Kjeksene kan også stekes på høyere varme. Jeg har ikke prøvd det enda, men du kan forsøke å steke de på 100 grader, og sjekke de etter 1 time.

Fordelen med å tørke de på 43 grader eller mindre, er at du ivaretar enzymene i maten. Dette gjelder selvsagt hvis matvarene ikke er varmebehandlet på forhånd fra fabrikk. Kjøper du noe som er merket «raw», så er det stor sannsynlighet for at de ikke er behandlet med varme over 43 grader.

Mengde1 porsjonKategoriKjeks og boller

Ingredienser
 5 stk modne bananer (gule)
 3 dl mandler (bløtlagt i 12 timer)
 3 ss linfrø (kvernet i blender)
 litt vann

Instruksjoner
1

Miks linfrø i en blender, slik at det blir mel-aktig.

2

Bland inn vann, slik at det blir en seig blanding. La stå i 5 minutter.

3

Miks bananer og mandler i en blender sammen med linfrø-blandingen.

4

Hell dette utover stekebrett eller brett til dehydrator.

5

Tørk i dehydrator på 43 grader i ca 12 timer.
(Bruker du stekovn, så sett temperaturen på en plass mellom 42 - 60 grader)

Næringsinnhold

0 porsjoner

Serving size

Ingredienser

Ingredienser
 5 stk modne bananer (gule)
 3 dl mandler (bløtlagt i 12 timer)
 3 ss linfrø (kvernet i blender)
 litt vann

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Miks linfrø i en blender, slik at det blir mel-aktig.

2

Bland inn vann, slik at det blir en seig blanding. La stå i 5 minutter.

3

Miks bananer og mandler i en blender sammen med linfrø-blandingen.

4

Hell dette utover stekebrett eller brett til dehydrator.

5

Tørk i dehydrator på 43 grader i ca 12 timer.
(Bruker du stekovn, så sett temperaturen på en plass mellom 42 - 60 grader)

Notes

Mandelkjeks med banan