Ostekake med kanelkaramell

En aldeles nydelig «ostekake» med karamell og kanel. Dette er vel strengt tatt ikke en ostekake, men den ligner såpass mye at jeg kaller den det. God er den i hvert fall, og ikke minst saftig.

Ostekaken er lett å lage, og du trenger ikke være noen mester på kjøkkenet for å lage denne. Den lages i 3 steg. Første steg er bunnen. Det er bare å mikse sammen ingrediensene, og trykke den ned i en form. Neste steg er fyllet. Dette er også bare å mikse sammen i en blender og helle over kaken. Så er det siste steg, altså glasuren. Dette er den enkleste biten, som tar minst tid. Miks tre varer, og du er ferdig.

Ostekaken med kanelkaramell blir fast og fin om den får stått i fryser en liten stund, eller i kjøleskap. Siden det er mye kokosolje i denne ostekaken, så blir den fast og fin ved temperaturer under ca 24 grader.

Mengde1 porsjonKategoriKakeVanskelighetNybegynner
Tilberedningstid45 minutter

Ingredienser
Bunn
 140 gram mandelmel
 ½ ts kanel
 ½ ts salt
 2 ss yaconsirup eller lønnesirup
 3 ss smeltet kokosolje
 noen ss vann (for å få deigen klissete)
Fyll
 115 gram cashewnøtter
 1,70 dl yoghurt (eller kokosmelk om du vil ha uten melk)
 3 ss kokosnektar (eller honning)
 2 ss sitronsaft
 ½ ts salt
 70 gram smeltet kokosolje
Glasur
 1 ss lønnesirup
 ½ ts kanel

Instruksjoner
1

Dekk en firkantet form (20x20 cm) med bakepapir.

2

Miks mandelmel, kanel og salt i en food processor.

3

Miks så inn lønnesirup og kokosolje. Tilsett litt vann hvis blandingen ikke er klissete.

4

Trykk deigen ut i formen med en skje eller gaffel. Sett kjølig/fryser.

5

Bruk en blender og miks godt sammen cashewnøtter, yoghurt, kokosnektar, sitronsaft og salt.

6

Sett ned hastigheten på lav, og tilsett kokosolje i en tynn stråle. Kjør så opp hastigheten noen sekunder.

7

Sett av 3-4 ss av denne blandingen til siden (skal brukes til glasur).

8

Hell resten over formen du satt i kjøleskap tidligere. Dunk formen i benken noen ganger for å få ut luftboblene i fyllet. Sett i fryser i ca 20 minutt.

9

Bland sammen yaconsirup og kanel og tilsett den delen av fyllet du satt til siden. Bland godt med en skje.

10

Hell dette forsiktig over kaken slik at den fordeler seg jevnt utover.

11

Settes i kjøleskap i noen timer, eller i fryser i 20-30 minutter før servering.

Ingredienser

Ingredienser
Bunn
 140 gram mandelmel
 ½ ts kanel
 ½ ts salt
 2 ss yaconsirup eller lønnesirup
 3 ss smeltet kokosolje
 noen ss vann (for å få deigen klissete)
Fyll
 115 gram cashewnøtter
 1,70 dl yoghurt (eller kokosmelk om du vil ha uten melk)
 3 ss kokosnektar (eller honning)
 2 ss sitronsaft
 ½ ts salt
 70 gram smeltet kokosolje
Glasur
 1 ss lønnesirup
 ½ ts kanel

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Dekk en firkantet form (20x20 cm) med bakepapir.

2

Miks mandelmel, kanel og salt i en food processor.

3

Miks så inn lønnesirup og kokosolje. Tilsett litt vann hvis blandingen ikke er klissete.

4

Trykk deigen ut i formen med en skje eller gaffel. Sett kjølig/fryser.

5

Bruk en blender og miks godt sammen cashewnøtter, yoghurt, kokosnektar, sitronsaft og salt.

6

Sett ned hastigheten på lav, og tilsett kokosolje i en tynn stråle. Kjør så opp hastigheten noen sekunder.

7

Sett av 3-4 ss av denne blandingen til siden (skal brukes til glasur).

8

Hell resten over formen du satt i kjøleskap tidligere. Dunk formen i benken noen ganger for å få ut luftboblene i fyllet. Sett i fryser i ca 20 minutt.

9

Bland sammen yaconsirup og kanel og tilsett den delen av fyllet du satt til siden. Bland godt med en skje.

10

Hell dette forsiktig over kaken slik at den fordeler seg jevnt utover.

11

Settes i kjøleskap i noen timer, eller i fryser i 20-30 minutter før servering.

Ostekake med kanelkaramell