Kald kake med mokkamousse
En nydelig kake som smaker best i kald tilstand. Uten melk, gluten og egg. Denne kaken ligner litt på en iskake jeg lagde tidligere. Noe er likt, og noe er ulikt. Jeg fikk en del positiv respons på den, så da tenkte jeg at en liten variant var på sin plass. Denne ser best ut om den fryses ned noen timer. Da blir den fast og fin, og holder seg best på kakefatet.
Jeg bruker noe som heter xanthangum som fortykningsmiddel. Dette er et alternativ til gelatin. Gelatin fungerer noe bedre til å holde moussen sammen, men jeg synes det er mye enklere å bruke dette pulveret. Du kan også bruke agar-agar som kjøpes fra samme plass. Billig, og varer lenge.
Rå kaker og desserter som skal holde seg litt fast….bare pass på å ikke sett den ut midt på sommeren i 30 grader
Bland alt til bunnen i en food processor. Tilsett eventuelt noen ss vann slik at deigen blir klissete.
Trykk deigen ut i en rund kakeform (f.eks 18 cm), og sett i fryser.
Bland alt til moussen, unntatt xanthangum, i en blender på rolig tempo.
Miks så inn xanthangum på rolig tempo i noen sekunder. Massen skal bli tykkere og "tyngre".
Ta kaken ut av fryseren, og hell moussen over kakebunnen. Settes i fryser i 2 timer.
Kan stå i kjøleskap i flere dager.
0 porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
Bland alt til bunnen i en food processor. Tilsett eventuelt noen ss vann slik at deigen blir klissete.
Trykk deigen ut i en rund kakeform (f.eks 18 cm), og sett i fryser.
Bland alt til moussen, unntatt xanthangum, i en blender på rolig tempo.
Miks så inn xanthangum på rolig tempo i noen sekunder. Massen skal bli tykkere og "tyngre".
Ta kaken ut av fryseren, og hell moussen over kakebunnen. Settes i fryser i 2 timer.
Kan stå i kjøleskap i flere dager.