Åpne café

Det er ingen tvil om at kryptovaluta og trading har virkelig slått til her i landet. Daglig er det nordmenn som kaster seg på denne bølgen i håp om å kunne tjene seg noen tusenlapper eller mer i måneden.

BitcoinNoen som har hatt en god investering i kryptovaluta kan ende opp med å tjene mer enn nok til livets opphold, pluss litt til. Andre derimot er ikke riktig så heldig og kan ende opp med å tape alt man har investert. Bruk hodet og ikke bli overivrig på handler man foretar.

For de som har tjent seg store summer og ønsker å gjøre noe videre med pengene er det mange ting man kan investere i. Noen har kanskje alltid hatt en drøm om ha nok penger til å kunne drifte sin egen lille bedrift. Dette er fullt mulig med avkastningen fra kyptohandel.

Hvordan bruke avkastning fra krypto

Investering når man har tilgang til større pengebeløp er alltid fornuftig. Ved rett investering kan man tjene penger for resten av livet med kun noen få 100-tusen.

Hva man kan investere i er bare fantasien som setter grenser. Man kan selv finne ut hvor det er best å investere pengene, eller la andre som for eksempel banker, forvalte pengene. Men at andre forvalter våre penger er ikke like morsomt som å gjøre det selv.

Se videoen under for å lære om crypto

Er man glad i kaffe og kaker og i tillegg elsker å bake selv, så hvorfor ikke tenke på å åpne en liten kafe? Ved å investere i noe til seg selv, i dette tilfellet en liten bedrift, kan denne bedriften ende opp med å bli hovedåren for inntekt gjennom flere år. Nordmenn elsker å sitte på kafe å nyte en god kopp kaffe, og toppen av kransekaken, hjemmelagde kaker. Kaker som smaker kaker og ikke e-stoffer.

Man trenger ikke å starte opp med det aller største lokalet man finner. Start enkelt og lite hvis man er alene, så får man ta det steg for steg deretter. Man slår to fluer i ett smekk ved å starte for seg selv, tjene penger og gjøre noe man brenner for.

Noen ting å huske på før man starter opp en kafé

Det er greit at man har masse penger man kan bruke til å starte en bedrift, men det nå slik at man kan ikke kjøpe alt for penger. Noen ting må man bare gjøre selv og ikke betale andre for å gjøre det for deg.

#1 – Etablererprøven
Det aller viktigste før oppstart av en kafe er etablererprøven. Etablererprøven for serveringsvirksomhet må være bestått og man må søke om serveringsbevilling fra kommunen.

#2 – Organisasjonsnummer
Registrer kafeen / bedriften slik at den kan bli tildelt et organisasjonsnummer.

#3 – godkjent lokale
Kommunen må kontaktes for å forsikre deg om at lokalet kan benyttes til næringsformål, og at lokalet er i henhold til gjeldende brannforskrifter. Brann- og redningsetaten skal bidra med informasjon for å hjelpe med å tilrettelegge lokalet på en måte som ivaretar de ansatte og gjesters sikkerhet i tilfelle brann.

#4 – Kunnskap om mat
Man må sette seg inn i alt som har med produksjon av mat å gjøre, spesielt hvis man skal drive det helt selv. Når det kommer til produksjon og merking av mat så er det noe Mattilsynet tar svært alvorlig.

#5 – Hygiene

Alle som lager eller serverer mat har ansvar for at maten er trygg. Man må derfor vite hvilke farer som kan oppstå i virksomheten. Rot og dårlig renhold kan føre til at maten forurenses og blir farlig å spise. Man må derfor sørge for at det er rent og ryddig til enhver tid.

#6 – Regnskap og MVA

Alle foretak må føre regnskap etter bokføringsreglene og sende inn skattemelding. Man har anledning til å føre regnskapet selv, men det vil ofte være hensiktsmessig å overlate dette arbeidet til en regnskapsfører.

Andre objekter å investere i

Når man endelig har fått drømmen sin oppfylt og bedriften går av seg selv, man ser at inntekten er stabilt, og man sitter igjen med en pen overskudd, så kan man begynne å tenke på andre måter å investere disse pengene på igjen.

Om man gjorde suksess på kryptohandel, hvorfor ikke prøve det igjen ved siden av å drive bedriften? Man trenger ikke å investere hele overskuddet, men kanskje deler av den. Alt er bedre enn at pengene bare står på konto og hever minimal rente per år.

Om man føler at man ikke vil ha tid til å følge med på utviklingen ved kryptohandel, la andre gjøre det for deg, profesjonelle folk.