De forskjellige investeringsplattformene

Å finne riktig investeringsplattform er ikke alltid like lett. Spesielt om du er nybegynner kan det være vanskelig å vite hva du skal se etter når du skal velge deg en plattform. Dette er et stort og viktig valg og det kan derfor være greit med litt veiledning før du bestemmer deg.

Vi skal derfor gi deg en liten guide til diverse faktorer du bør vurderer når du skal velge deg en plattform for investering. Det finnes et hav av muligheter der ute og du har all rett til å være kresen. Finn den plattformen som passer deg best og som passer dine mål og behov best.

Aksje- eller fondsmegler

Som nybegynner er det mange som velger en aksjemegler enten på nett eller i banken. På den måten har du mulighet for veiledning. Når du velger deg en megler kan du få muligheten til å sette deg ned, forklare dine mål og forhåpning og dere kan sammen legge en plan for hvordan dine penger skal investering. På den måten kan du få en god del hjelp dersom du enten er nybegynner eller dersom du ikke ønsker å bruke en masse tid på å overvåke markedet. Dette alternativet har noe høyere gebyrer.

Dersom du ikke ønsker å betale høye gebyrer, men heller ikke ønsker å investere på egenhånd i enkeltaksjer, kan du vurdere å opprette en aksjesparekonto. Dette kan du gjøre hos din egen bank eller du kan velge en annen bank. Denne kontoen ligner veldig på en normal bankkonto og det er derfor enkelt for deg å holde oversikt. Med denne muligheten kan du investere i aksjefond eller aksjer, alt på ett og samme sted. Her er gebyrene lavere og du får også muligheten til å ta ut samme beløp som du satt inn, helt skattefritt. Du kan lære mer om blant annet aksjesparekonto her: https://aksjeskole.com/.

Online plattform

For de som er litt mer drevne eller for de som ønsker å lære mer om markedet kan være en god ide å finne seg en online plattform. Det finnes et hav av plattformer der ute som alle har forskjellige positive og negative sider. Det er viktig at du finner deg en plattform som lar deg investere innfor deg området du ønsker. Noen plattformer er bedre på valuta og andre er bedre på aksjer. I og med at finnes så mange muligheter der ute bør du vente til du finner en som passer dine behov, slik at du ikke trenger å inngå et kompromiss.

Det finnes også tilleggsfunksjoner du kan se etter. Er du nybegynner eller orker du bare ikke følge med på investeringene dine til enhver tid, kan du lete etter en plattform som har CopyTrader funksjonen. Denne funksjonen lar deg rett og slett kopiere det andre, erfarne tradere gjør, slik at du ikke trenger å tenke på det. Velg deg en trader du ønsker å kopiere og vipps så er du i gang. Enklere blir det ikke. Historisk sett har denne funksjonen svært god avkastning.

Det er også viktig at du finner en plattform som er brukervennlig slik at det er lett for deg å holde oversikt. Se etter en plattform som har gode analyseverktøy slik at du får et klart overblikk over markedet og andre investorer. På den måten vil det bli enklere for deg å følge med, lære mer og ikke minst få en bedre avkastning