Hvordan bli en YouTube-konditor

Vi har kommet langt siden forskjellige bake-TV-serier begynte, men hvis det er en ting som antall YouTube-bakkanaler viser oss, er det at vår forelskelse med å se forseggjorte kaker laget ikke har gått bort. Det er mange profesjonelle og selvlærte bakere som lager et navn for seg selv på YouTube, med enorme mengder følgere og mye bakplate cred. Vi har utviklet en guide for hvordan du også kan lykkes på YouTube.

Slik starter du en YouTube-kanal

En vellykket YouTube-kanal krever mye arbeid. Vi har brutt ned hvordan du starter YouTube-kanalen din i enkle trinn:

  1. Se hva andre skapere gjør, og se hvor du kan legge til noe nytt i markedet.
  2. Skriv ned en tidsplan for hvordan du vil brainstorme, teste oppskrifter, filme og redigere.
  3. Lag en historietavle for hvert program før du filmer. Øv deg på å snakke med seerne gjennom oppskriften og tenk på hvilke bilder du vil få fra bakverket ditt.
  4. Opprett profiler på sosiale medier for å promotere kanalen din.

Slik oppretter du innhold for YouTube

For å få en lojal base av abonnenter, bør du laste opp minst en video per uke. Du bør imidlertid ikke skynde deg og laste opp videoer av dårligere kvalitet.

Her er noen tips for planlegging av innhold:

  • Opprette en innholdskalender. Det er enklest å holde abonnentenes oppmerksomhet når du produserer innhold for dem regelmessig.
  • Prøv å ta hensyn til at ideer går tom når du planlegger innholdet ditt. Kreativitet kommer og går, vurder å produsere flere videoer når du er full av konsepter.
  • Hold øye med trender. Lytt til konkurrentenes kanaler og YouTubes trendside for å se hva folk ser på.
  • Spør seerne hva de vil se. Opprett et forhold til abonnentene dine, slik at du kan opprette innhold som du vet de vil være interessert i.

Slik blir du eksponert for kanalen din

Ved å bli med i YouTube-fellesskapet kan du få kontakt med hundrevis, tusenvis eller til og med millioner av mennesker som elsker mat like mye som deg. Hver av disse personene er en mulighet for engasjement og eksponering som kanalen din trenger for å lykkes.

Oppfordre brukere til å like og abonnere

Hvis du inkluderer disse nyttige påminnelsene i videoene dine, blir seerne bedt om å handle. YouTubes algoritme favoriserer videoer med mange likes og visninger og kan få deg til å vises på andre brukeres «anbefalte» feeder.

Samhandle med abonnentene dine

Bli kjent med seerne dine ved å lese kommentarene deres og svare på noen av dem. Ikke bare hjelper dette abonnentene dine til å føle seg koblet til deg, men det kan også hjelpe deg med å få innsikt i hva publikum liker.

Hvordan tjene penger på YouTube

På hjemmesidens startsiden kan du finne mange tips om hvordan du kan tjene penger på YouTube. Her lister vi opp de to viktigste ateistene.

Sponsoravtaler og annonser i YouTube-videoene dine

Når du får nok abonnenter og se timer på kanalen din, kan du «tjene penger på» videoene dine eller la YouTube publisere annonser på dem.

Hvis du kan utvide kanalen din til å ha flere tusen abonnenter, kan produktmerker begynne å kontakte deg for sponsormuligheter. Generelt vil et merke be deg om å bruke produktet i videoen din og kompensere deg under vilkår som er angitt før du oppretter videoen.