Kjeks med sjokoladebiter

Her følger en oppskrift på herlige kjeks med sjokoladebiter.

Mengde1 porsjonKategoriKjeks og bollerVanskelighetMedium
Tilberedningstid25 minutter

Ingredienser
 130 gram cashewmel
 75 gram havremel
 30 gram kokossukker
 ¼ ts havsalt
 0,40 dl lønnesirup
 1 ss vann
 1 ts vaniljeekstrakt
 50 gram mørk sjokolade (hakket i små biter)

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 150 grader.

2

For å lage mel av cashew, så er det bare å mikse nøttene i en blender til de er pulverisert. Havremel får du kjøpt i butikken. Eventuelt kan du mikse havregryn i blenderen til de er omgjort til mel.

3

For hånd: rør sammen melet, kokossukkeret og saltet.

4

Tilsett lønnesirup, vann, vanilje og rør godt for hånd. Du kan også mikse i en kjøkkenmaskin om du ønsker det.

5

Hvis du må, så tilsett 1 ss til med vann. Det skal helst ikke være nødvendig.

6

Tilsett hakket sjokolade, og rør godt.

7

Ta ut ca 1 ss deig og klatt ned på et stekebrett som en kjeks. Lag ca 0,5 cm høye kjeks.

8

Stekes i ca 8-10 minutter, til kjeksene begynner å se lysebrune ut.

9

Må avkjøles en del før de kan spises (da stivner de litt).

Næringsinnhold

0 porsjoner

Serving size

1 stor porsjon


Amount per serving
Kalorier1508
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 71g92%
Mettet fett 16g80%
Trans Fat 31g
Natrium 497mg22%
Karbohydrat (totalt) 166g61%
Kostfiber 14g50%
Total Sugars 79g

Vitamin C 1mg2%
Kalsium 17mg2%
Jern 81mg450%
Kalium 1127mg24%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Ingredienser

Ingredienser
 130 gram cashewmel
 75 gram havremel
 30 gram kokossukker
 ¼ ts havsalt
 0,40 dl lønnesirup
 1 ss vann
 1 ts vaniljeekstrakt
 50 gram mørk sjokolade (hakket i små biter)

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Sett ovnen på 150 grader.

2

For å lage mel av cashew, så er det bare å mikse nøttene i en blender til de er pulverisert. Havremel får du kjøpt i butikken. Eventuelt kan du mikse havregryn i blenderen til de er omgjort til mel.

3

For hånd: rør sammen melet, kokossukkeret og saltet.

4

Tilsett lønnesirup, vann, vanilje og rør godt for hånd. Du kan også mikse i en kjøkkenmaskin om du ønsker det.

5

Hvis du må, så tilsett 1 ss til med vann. Det skal helst ikke være nødvendig.

6

Tilsett hakket sjokolade, og rør godt.

7

Ta ut ca 1 ss deig og klatt ned på et stekebrett som en kjeks. Lag ca 0,5 cm høye kjeks.

8

Stekes i ca 8-10 minutter, til kjeksene begynner å se lysebrune ut.

9

Må avkjøles en del før de kan spises (da stivner de litt).

Notes

Kjeks med sjokoladebiter

Start tidtaker for steking for 10 Minutes