Peanøttsmørkjeks med sjokolade

Peanøttsmørkjeks smaker som chocolate-chip cookie…bare mye sunnere.

Her får du oppskriften på noen svært gode peanøttsmørkjeks. Det er ikke nødvendigvis peanøttene som gjør at det smaker peanøtter, men tahinien. Dette er sesamfrøsmør som gjør at konsistensen og smaken på kjeksene blir veldig god. Derfor er det svært viktig at du bruker tahini. Du kan også bruke peanøttsmør, men tahini er hakket sunnere. Tahini er også med på å holde kjeksene sammen, slik at de ikke smuldrer opp.

Kjeksene holder seg best i fryseren, da de blir faste og fine der. De blir faktisk ikke steinharde, så du kan spise de direkte fra fryseren. Kjøleskapet er også et godt oppholdssted for disse gode peanøttsmørkjeksene.

Når det gjelder kakaonibs, så trenger du ikke å overdrive. Disse er ikke søte, og om du tar for mye, så vil smaken bli deretter. Bruk litt, slik at du får litt tyggemotstand. Hvis du virkelig vil ha noe som er søtt i steden for kakaonibs, så kan du bruke knuste nonstop eller knust daim. Ikke like sunt, men det blir opp til deg hva du vil bruke.

Du kan også bruke rosiner inni, hvis du ikke vil bruke kakaonibs eller annen sjokolade.

Mengde1 porsjonKategoriKjeks og boller

Ingredienser
 45 gram peanøtter
 45 gram mandler
 10 stk dadler
 1 ss tahini
 2 ½ ss kakaonibs
  salt

1

Miks peanøtter og mandler i en kjøkkenmaskin til det er en jevn og fin blanding.

2

Tilsett dadler, og miks godt.

3

Tilsett tahini og salt og miks litt til slik at alt blir blandet sammen.

4

Legg miksen i en stor bolle, og tilsett kakaonibs. Rør med skje.

5

Ta ut litt deig, og form den til en kjeks eller kule.

6

Klar til å spises med en gang.

Ingredienser

Ingredienser
 45 gram peanøtter
 45 gram mandler
 10 stk dadler
 1 ss tahini
 2 ½ ss kakaonibs
  salt

Instruksjoner

1

Miks peanøtter og mandler i en kjøkkenmaskin til det er en jevn og fin blanding.

2

Tilsett dadler, og miks godt.

3

Tilsett tahini og salt og miks litt til slik at alt blir blandet sammen.

4

Legg miksen i en stor bolle, og tilsett kakaonibs. Rør med skje.

5

Ta ut litt deig, og form den til en kjeks eller kule.

6

Klar til å spises med en gang.

Peanøttsmørkjeks med sjokolade

%d bloggere liker dette: