Sitronkake uten gluten

Her følger oppskriften på en allergivennlig sitronkake uten gluten. Prøv også disse oppskriftene: Sunne pannekaker med havre og eple, Sjokoladekake med quinoa, Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado, Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel.

TIPS: For å sjekke om kaken er ferdig stekt, så kan du stikke en strikkepinne eller lignende i midten. Når du drar den ut, så skal det ikke være igjen deig på pinnen. Da er den ferdig.

Mengde3 porsjonerKategoriKakeVanskelighetMedium
Tilberedningstid45 minutter

Ingredienser
 6 stk egg
 1 ss vaniljeekstrakt
 2 dl kokosmelk
 1 ss honning
 2 ss smør smeltet
 2 stk sitroner kun revet skall
 12 stk sitron kun saften
 1 liten neve tranebær tørket
 ½ ts bakepulver
 ½ ts salt
 70 gram kokosmel

Instruksjoner
1

Ovn på 190 grader.

2

Legg bakepapir i en liten form.

3

Miks sammen kokosmelet, bakepulveret og saltet i en bolle.

4

I en annen bolle, miks først eggene slik at det blir til en jevn og fin blanding.

5

Tilsett så vanilje, kokosmelk, honning, smeltet smør, sitronskall, sitronsaft og tranebær/rosin. Bland sammen med eggene.

6

Bland begge "bollene" sammen. La stå i 5 minutter.

7

Hell blandingen over i formen.

8

Stek i ca 30-35 minutter.

Næringsinnhold

3 porsjoner

Serving size

Ingredienser

Ingredienser
 6 stk egg
 1 ss vaniljeekstrakt
 2 dl kokosmelk
 1 ss honning
 2 ss smør smeltet
 2 stk sitroner kun revet skall
 12 stk sitron kun saften
 1 liten neve tranebær tørket
 ½ ts bakepulver
 ½ ts salt
 70 gram kokosmel

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Ovn på 190 grader.

2

Legg bakepapir i en liten form.

3

Miks sammen kokosmelet, bakepulveret og saltet i en bolle.

4

I en annen bolle, miks først eggene slik at det blir til en jevn og fin blanding.

5

Tilsett så vanilje, kokosmelk, honning, smeltet smør, sitronskall, sitronsaft og tranebær/rosin. Bland sammen med eggene.

6

Bland begge "bollene" sammen. La stå i 5 minutter.

7

Hell blandingen over i formen.

8

Stek i ca 30-35 minutter.

Notes

Sitronkake uten gluten