Sitronkake uten gluten
Her følger oppskriften på en allergivennlig sitronkake uten gluten. Prøv også disse oppskriftene: Sunne pannekaker med havre og eple, Sjokoladekake med quinoa, Sjokoladekake uten egg med søtpotet og avocado, Verdens beste eplekake med valnøtt og kanel.
TIPS: For å sjekke om kaken er ferdig stekt, så kan du stikke en strikkepinne eller lignende i midten. Når du drar den ut, så skal det ikke være igjen deig på pinnen. Da er den ferdig.
Ovn på 190 grader.
Legg bakepapir i en liten form.
Miks sammen kokosmelet, bakepulveret og saltet i en bolle.
I en annen bolle, miks først eggene slik at det blir til en jevn og fin blanding.
Tilsett så vanilje, kokosmelk, honning, smeltet smør, sitronskall, sitronsaft og tranebær/rosin. Bland sammen med eggene.
Bland begge "bollene" sammen. La stå i 5 minutter.
Hell blandingen over i formen.
Stek i ca 30-35 minutter.
3 porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
Ovn på 190 grader.
Legg bakepapir i en liten form.
Miks sammen kokosmelet, bakepulveret og saltet i en bolle.
I en annen bolle, miks først eggene slik at det blir til en jevn og fin blanding.
Tilsett så vanilje, kokosmelk, honning, smeltet smør, sitronskall, sitronsaft og tranebær/rosin. Bland sammen med eggene.
Bland begge "bollene" sammen. La stå i 5 minutter.
Hell blandingen over i formen.
Stek i ca 30-35 minutter.