Sjokoladekake med kokos

Denne sjokoladekaken er nydelig. Kaken krever ingen steking, og er relativ enkel å lage. Du trenger en god kjøkkenmaskin og en god blender. Først mikser du bunnen sammen, og så mikser du sammen glasuren i en blender.

Kaken bør oppbevares i fryser eller kjøleskap når du ikke skal spise den. Står den i fryser, så ta den ut 30 minutter før servering. Står den i kjøleskap, så er den klar til å spises med en gang.

Mengde1 porsjonKategoriKakeVanskelighetMedium
Tilberedningstid3 timer 15 minutter

Ingredienser
 240 gram valnøtter
 0,70 dl lønnesirup
 1 ts vaniljeekstrakt
  ts vaniljeekstrakt
Glasur
 100 gram cashewnøtter (bløtlagt i 2 timer)
 0,70 dl lønnesirup
 ½ ts vaniljeekstrakt
 250 ml kokosmelk (den med mest fett)
 5 ss sitronsaft
 30 gram kakaopulver
 0,50 dl kokosolje (smeltet)
 ½ ts salt
 1 ss kokosmasse

Instruksjoner
1

I en kjøkkenmaskin, miks sammen valnøtter, søtning, vanilje og salt. Miks til deigen er godt blandet.

2

Legg deigen ned i en liten rund springform, og sett denne i fryseren i 30 minutter.

3

Legg alle ingrediensene til glasuren i en blender, og kjør det sammen til en jevn og fin blanding.

4

Ta formen ut fra fryseren etter 30 minutter, og hell glasuren over kaken. Legg noe over, og sett kaken tilbake i fryseren i 2 timer...(eller mer om du ikke skal servere den da).

5

Før servering, så kan du drysse kokosmasse over kaken hvis du ønsker det.

Næringsinnhold

Porsjonstørrelse 1 x oppskrift


Mengde per porsjon
Kalorier 3608Kalorier fra fett 2727
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 303g467%
Mettet fett 112g560%
Transfett 50g
Natrium 1585mg67%
Kalium 1810mg52%
Karbohydrat (totalt) 224g75%
Kostfiber 34g136%
Sukker 145g
Protein 67g134%

Vitamin A 25%
Vitamin C 63%
Kalsium 163%
Jern 130%

* Prosentvis daglige verdier er basert på et kosthold på 2000 kalorier. Din daglige verdi kan være høyere eller lavere avhengig av kaloribehov.

Ingredienser

Ingredienser
 240 gram valnøtter
 0,70 dl lønnesirup
 1 ts vaniljeekstrakt
  ts vaniljeekstrakt
Glasur
 100 gram cashewnøtter (bløtlagt i 2 timer)
 0,70 dl lønnesirup
 ½ ts vaniljeekstrakt
 250 ml kokosmelk (den med mest fett)
 5 ss sitronsaft
 30 gram kakaopulver
 0,50 dl kokosolje (smeltet)
 ½ ts salt
 1 ss kokosmasse

Instruksjoner

Instruksjoner
1

I en kjøkkenmaskin, miks sammen valnøtter, søtning, vanilje og salt. Miks til deigen er godt blandet.

2

Legg deigen ned i en liten rund springform, og sett denne i fryseren i 30 minutter.

3

Legg alle ingrediensene til glasuren i en blender, og kjør det sammen til en jevn og fin blanding.

4

Ta formen ut fra fryseren etter 30 minutter, og hell glasuren over kaken. Legg noe over, og sett kaken tilbake i fryseren i 2 timer...(eller mer om du ikke skal servere den da).

5

Før servering, så kan du drysse kokosmasse over kaken hvis du ønsker det.

Sjokoladekake med kokos

 

%d bloggere liker dette: