Pærepai med kanelsaus

Denne paien (eller kaken om du vil), ble laget i full fart før vi fikk besøk i dag. Jeg hadde aldri laget en slik kake før, og tenkte det kunne være gøy å eksperimentere litt med forskjellige ingredienser. Det viste seg fort at det var bra jeg ikke serverte den til selveste kongen. Jeg fant ut at kaken burde stå i fryser helt til den skulle serveres, da den lett faller sammen om den står for lenge i romtemperatur.

En løsning kunne vært å tilsette litt gelatin i den, for å få den stivere. Dette er noe jeg kommer til å prøve til neste gang. Men om du ikke liker å bruke gelatin, og vil ha det så enkelt som mulig, så anbefaler jeg deg å ha den i fryseren helt til servering.

Uansett, gjestene som smakte kaken likte den godt, og jeg kan derfor lage den på nytt til en senere anledning.

Mengde1 porsjonKategoriKake

Ingredienser
 85 gram mandelmel (1 kopp)
 15 stk dadler
 ½ ts salt
 0,50 dl vann
Fyll
 2,50 dl mandelmelk (1½ kopp)
 15 stk dadler
 1 ss sitronjuice
 1 ts vaniljeekstrakt
 ½ ts kanel
  ts ingefær (krydder)
 ¼ ts salt
 5 ss smeltet kokosolje
 2 stk pærer
 (gelatin, om du ønsker å ha den stiv hele tiden)

Instruksjoner
Bunnen
1

Miks melet, dadler og saltet i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt vann hvis deigen ikke sitter sammen skikkelig.

2

Press dette ned i en paiform eller 15 cm springform, slik at det blir opp etter kantene og plass til fyllet i midten. Sett kjølig.

Fyll
3

Miks alt til fyllet i en blender, unntatt pærene og kokosoljen (ønsker du den stiv hele tiden, så kan du tilsette gelatin nå. Jeg har gelatin i pulverform, og ville brukt 1-2 ss i denne blandingen).

4

Sett så ned hastigheten til lav, og tilsett kokosoljen. Miks dette inn i blandingen.

5

Skrell og skjær pærene i terninger, og legg disse i bunnen av paiformen.

6

Tilsett kanelsausen oppi.

7

I fryser i minst 2 timer før servering.

MERK
8

Kaken faller lett sammen hvis den står for lenge i romtemperatur. Hold den derfor i fryser for å oppbevare den.

Ingredienser

Ingredienser
 85 gram mandelmel (1 kopp)
 15 stk dadler
 ½ ts salt
 0,50 dl vann
Fyll
 2,50 dl mandelmelk (1½ kopp)
 15 stk dadler
 1 ss sitronjuice
 1 ts vaniljeekstrakt
 ½ ts kanel
  ts ingefær (krydder)
 ¼ ts salt
 5 ss smeltet kokosolje
 2 stk pærer
 (gelatin, om du ønsker å ha den stiv hele tiden)

Instruksjoner

Instruksjoner
Bunnen
1

Miks melet, dadler og saltet i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt vann hvis deigen ikke sitter sammen skikkelig.

2

Press dette ned i en paiform eller 15 cm springform, slik at det blir opp etter kantene og plass til fyllet i midten. Sett kjølig.

Fyll
3

Miks alt til fyllet i en blender, unntatt pærene og kokosoljen (ønsker du den stiv hele tiden, så kan du tilsette gelatin nå. Jeg har gelatin i pulverform, og ville brukt 1-2 ss i denne blandingen).

4

Sett så ned hastigheten til lav, og tilsett kokosoljen. Miks dette inn i blandingen.

5

Skrell og skjær pærene i terninger, og legg disse i bunnen av paiformen.

6

Tilsett kanelsausen oppi.

7

I fryser i minst 2 timer før servering.

MERK
8

Kaken faller lett sammen hvis den står for lenge i romtemperatur. Hold den derfor i fryser for å oppbevare den.

Pærepai med kanelsaus
%d bloggere liker dette: