Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg

Gulrotkake har jeg egentlig aldri vært så stor fan av. Jeg liker smaken, men det er noe med de som jeg ikke har vært så veldig glad i. Helt til den dagen da jeg fikk smake en herlig glutenfri gulrotkake.

Denne glutenfrie gulrotkaken er nemlig utrolig god og saftig. Dette er en glutenfri gulrotkake uten egg, melk og sukker. Jeg lager ofte kaker med både egg, uraffinert sukker og melk/kefir, men jeg kjenner folk som ikke tåler disse matvarene, og da er det greit med et alternativ som også smaker godt. Selv om den er uten både egg og melk, så blir det likevel en god og saftig gulrotkake.

Det eneste som er av søtning i glutenfri gulrotkake, er dadler og litt stevia. Stevia trenger du ikke, men smak til underveis, så ser du hva du synes er godt og ikke. Bruk gjerne annen type søtning i glutenfri gulrotkake om du foretrekker det. Det er ingen fasit på akkurat dette. Ønsker du å bruke vanlig hvitt sukker, så gjør gjerne det (selv om uraffinert sukker er det beste). Lønnesirup er også en favoritt her i hus. Jeg har alltid en flaske med mørk lønnesirup i skapet, da alle i familien elsker smaken av dette.

Oppskriften på glutenfri gulrotkake er lett å følge. Det eneste som tar litt tid er rensking av epler og riving av gulrøtter. Har du kjøpt dadler med stein, så må du også bruke noen minutter på å fjerne steinen. Eller, det går vel stort sett på under minuttet. Resten går veldig raskt.

Lykke til med bakingen av gulrotkake uten egg.

Mengde6 porsjonerKategoriKakeVanskelighetMedium
Tilberedningstid4 timer 25 minutter

Ingredienser
 10 stk dadler
 2 stk epler
 0,50 dl vann
 1 ss sitronsaft
 1 ts vaniljepulver
 1 ts kanel
 ½ ts muskat
 ¼ ts salt
 500 gram gulrøtter (revet)
 80 gram kokosmel
 5 dråper stevia (kan droppes)
Glasur:
 150 gram cashewnøtter (bløtlagt minst 2 timer)
 1,20 dl kokosmelk
 2 ss sitronsaft
 15 dråper stevia (eller litt lønnesirup)
 ¼ ts salt

Instruksjoner
1

Miks sammen dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver i en food processor og miks til det er en relativt fin og jevn blanding.

2

Tilsett kanel, muskat og salt og miks sammen.

3

Riv gulrøttene, og legg dette i en stor bolle. (Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og bland sammen med gulrøttene.

4

Tilsett kokosmelet, og miks godt for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere.

5

Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter, og legg denne i fryseren i 3 timer. Resten av blandingen setter du kjølig.

6

Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur. Sett på nytt i fryser i 1 time.

7

Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen.

8

Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering).

Glasur:
9

Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia om nødvendig.

Næringsinnhold

Porsjonstørrelse 1 kake

Porsjoner 6


Mengde per porsjon
Kalorier 321Kalorier fra fett 162
% av daglig verdi*
Fett (totalt) 18g28%
Mettet fett 8g40%
Transfett 6g
Natrium 276mg12%
Kalium 583mg17%
Karbohydrat (totalt) 43g15%
Kostfiber 12g48%
Sukker 22g
Protein 9g18%

Vitamin A 283%
Vitamin C 18%
Kalsium 14%
Jern 14%

* Prosentvis daglige verdier er basert på et kosthold på 2000 kalorier. Din daglige verdi kan være høyere eller lavere avhengig av kaloribehov.

Ingredienser

Ingredienser
 10 stk dadler
 2 stk epler
 0,50 dl vann
 1 ss sitronsaft
 1 ts vaniljepulver
 1 ts kanel
 ½ ts muskat
 ¼ ts salt
 500 gram gulrøtter (revet)
 80 gram kokosmel
 5 dråper stevia (kan droppes)
Glasur:
 150 gram cashewnøtter (bløtlagt minst 2 timer)
 1,20 dl kokosmelk
 2 ss sitronsaft
 15 dråper stevia (eller litt lønnesirup)
 ¼ ts salt

Instruksjoner

Instruksjoner
1

Miks sammen dadler, epler, vann, sitronsaft og vaniljepulver i en food processor og miks til det er en relativt fin og jevn blanding.

2

Tilsett kanel, muskat og salt og miks sammen.

3

Riv gulrøttene, og legg dette i en stor bolle. (Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og bland sammen med gulrøttene.

4

Tilsett kokosmelet, og miks godt for hånd. Smak til med stevia om du vil ha den søtere.

5

Del blandingen i to like deler. Den første delen putter du i en springform som er rundt 15 cm i diameter, og legg denne i fryseren i 3 timer. Resten av blandingen setter du kjølig.

6

Når første halvdel er ferdig fryst, så legger du på et tynt lag glasur. Sett på nytt i fryser i 1 time.

7

Ta kaken ut fra fryseren, legg så på resten av deigen.

8

Legg på glasur på toppen og sett kjølig (helst over natten før servering).

Glasur:
9

Bland alt sammen i en blender, og miks godt. Tilsett stevia om nødvendig.

Glutenfri gulrotkake uten sukker og egg

Start tidtaker for 25 Minutes

Start tidtaker for 60 Minutes

Start tidtaker for 180 Minutes